HIT HOME

Is verkoopstyling nog wel van deze tijd?

Is verkoopstyling nog wel van deze tijd?

Dat vragen een hoop mensen zich af omdat een woning in deze oververhitte markt zichzelf toch wel verkoopt denken ze.

Toch is dit niet helemaal waar…

Het is niet zo dat bij iedere te verkopen woning de kopers al met hun dikke portemonnees op de stoep staan. Ondanks dat de vraag naar betaalbare woningen nog steeds stijgt, het aanbod laag is en de duurdere woningen flink overboden worden en zelfs als zoete broodjes over de toonbank gaan wil dit niet zeggen dat iedere woning boven de vraagprijs wordt verkocht. Ondanks deze oververhitte woningmarkt en de vele gegadigden die op een woning afkomen is de koper nog altijd kritisch. Bij een goed onderhouden woning die er modern uitziet en die aan de wensen van de koper voldoet zal deze koper bereid zijn om over, of zelfs ver over de vraagprijs te bieden. Maar mocht de woning er niet goed onderhouden en sfeerloos uitzien zullen er minder gegadigden zijn en zal de potentiële koper mogelijk onder de vraagprijs bieden. Om te voorkomen dat er weinig belangstellende zijn en je misschien daardoor wel de vraagprijs zou moeten verlagen, brengt een vastgoedstyliste uitkomst.

Een vastgoedstyliste geeft meer dan alleen tips. Ik maak een advies op maat voor het te verkopen huis verwerkt in een rapport en doe dat voor iedere ruimte afzonderlijk met duidelijk omschreven wat er zoal gedaan moet worden om de verkoop te stimuleren voor een zo hoog mogelijk haalbare verkoopprijs.

Het gaat uiteindelijk allemaal om de sfeer. Wat voor sfeer beleven de potentiële kopers zodra zij jouw woning binnenkomen. De juiste sfeer kunnen wij samen bereiken door kritisch naar jouw interieur te kijken en waar nodig aan te pakken. Ik zie meteen de pluspunten van een woning en de punten die verbetering nodig hebben. De adviezen kunnen heel uitgebreid zijn van een wand die geschilderd moet worden, de hele indeling van de woonkamer die verandert moet worden tot de tuin die een opknapbeurt nodig heeft. Maar het kan ook zo zijn dat met wat kleine aanpassingen van de woning het al voldoende is voor een mooie sfeervolle fotoreportage.

Een professionele vastgoedstylist geeft niet alleen adviezen maar voert ze desgewenst ook uit en werkt daarnaast eventueel samen met andere professionals zoals bv. een schilder of  klusbedrijf. Mocht er veel moeten worden opgeruimd in de woning dan werk ik samen met een opruimcoach.

Daarnaast geef ik extra tips voor de bezichtigingen en kan ik ook als verkoopcoach (gastvrouw) de potentiële kopers rondleiden tijdens de bezichtigingen. Ik bied mijn vastgoedstyling aan in combinatie met de vastgoedfotografie en eventueel met als aanvulling de begeleiding als verkoopcoach. Je investeert dus in een compleet pakket en op deze manier neem ik je de zorg uit handen van de verkoop van je woning!

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat ik voor jouw kan betekenen? Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek door het sturen van een mail naar info@hithome.nl